Széchenyi Terv Plusz

Projektindító sajtóközlemény - Kunszentmiklósi út fejlesztése

2024. április 18.
TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00007

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP Plusz-1.2.3 -21 kódszámú ’Belterületi utak fejlesztése” című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Kunszentmiklósi út belterületi szakaszának felújítására.

A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 149,81 millió Ft vissza nem térítendő, 100%-os támogatásban részesítette.

A 149,81 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés során Dömsöd Nagyközség közigazgatási területén található Kunszentmiklósi út meglévő szilárd burkolattal rendelkező út felújítása, kerékpáros- és gyalogos infrastruktúra kiépítése, valamint járda felújítása valósul meg.

A fejlesztés eredményeként 0,775 km hosszan az útburkolat cseréje történik. A teljes belterületi szakaszon az út 5,5 m-re szélesítése révén nyitott kerékpársáv létesül, valamint forgalmi csomópont változtatásra is sor kerül, aminek köszönhetően egyértelmű elsőbbségi viszonyok jönnek létre. A csomópontban gyalogátkelő is létesül 3 m szélességben. A fejlesztés révén biztonságosabb közlekedési viszonyok alakulnak ki.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.09.15.

A projektről bővebb információt a https: palyazatok.domsod.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

domsod@domsod.hu