Széchenyi Terv Plusz
Széchenyi Terv Plusz

Projektindító sajtóközlemény - Strandfejlesztés

2024. április 18.
TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00007

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata a Széchenyi Terv Plusz Program TOP-Plusz-1.1.3-21 Helyi és térségi turizmusfejlesztés című pályázati felhívás keretében sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a dömsödi strand fejlesztésére. A projektet az Európai Unió és a Magyar Kormány 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás mértéke 100 %.

A 400 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt során a Dömsödi Strand komplex fejlesztése valósul meg.

A fejlesztés célja a Ráckevei-Dunaág turisztikai potenciáljának fokozottabb kihasználása érdekében a dömsödi szabadvízi strandfürdő szolgáltatás-kínálatának bővítése, a meglévő szolgáltatások minőségének javítása, a strand infrastrukturális fejlesztése.

A látogatók kényelme érdekében új fogadóépület készül, melyben üzemeltetési, szociális helységek, valamint egy bisztró kap helyet.

A strand területén öltözőkabinok kerülnek elhelyezésre, emellett kültéri zuhany és vízvételi hely kialakítása valósul meg.

A terület rendezésére is sor kerül, új, ütéscsillapító burkolattal ellátott játszóterület kerül kialakításra, megtörténik a zöldfelület felújítása, növénytelepítés és parkrendezés megy végbe.

Az így kialakított, fejlesztett terület közösségi, kikapcsolódásra alkalmas, modern elvárásoknak megfelelő helyszínné válik.

A projekt tervezett befejezése: 2026.05.20.

A projektről bővebb információt a www.palyazatok.domsod.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

domsod@domsod.hu